Uspješan nastup na LiDraNu, 2016.

Osnovna škola Ivana Rangera Kamenica bila je domaćin ovogodišnje smotre literarnog, novinarskog i dramsko-scenskog stvaralaštva za ivanečko područje koja se održala 9. veljače 2016. Ambijent školske sportske dvorane ugostio je male kreativne glumce i kazivače poezije koji su svoje umijeće pokazali pred mnogobrojnom publikom, ali i članovima prosudbenih povjerenstava koji su ih predlagali za županijsku smotru.

Na smotri je predstavljeno: 28 literarnih radova, 6 samostalnih novinarskih radova, 7 pojedinačnih scenskih nastupa i 8 scenskih skupnih nastupa. Radio igara nije bilo. Sudjelovalo je ukupno 70 učenika i 28 mentora/ica.

deca

Prema odlukama prosudbenih povjerenstava u pojedinačnim scenskim nastupima na županijsku smotru predloženi su:
1. Ines Leskovar, 7.r, OŠ Gustav Krklec, Maruševec
2. Marko Maček, 4. r, OŠ Ivana Rangera, Kamenica
3. Karla Mesec, 4. r. i Tena Kralj, 7.r. OŠ Ante Satrčevića, Lepoglava

U skupnim scenskim nastupima uz učenike iz ivanečke škole plasirali su se učenici dramske skupine iz Maruševca i učenici Marko Maček i Vinko Juren, 4. razreda iz Kamenice (mentorica: Bernarda Kljunić).

marko1

U samostalnom novinarskom izrazu uz učenike iz škole Metela Ožegovića Radovan i Maruševec plasirao se rad učenika OŠ Izidora Poljaka Višnjica, PO J.E. Drašković, Domagoja Šmintić, 8. r. čija je putopisna reportaža i posebno pohvaljena od strane Povjerenstva.

Od ukupno pristigla 28 literarna rada, među izabranima (njih 8), na županijsku se smotru plasirao i rad učenice Mirne Zrinski, 7. iz OŠ Ivana Rangera Kamenica “Al zima srcu govori još tiše” (mentorica: Petra Špac).

Podijeli