Uspješan nastup mladih zadrugara

koU Ivancu je u petak, 25. svibnja 2018., otvorena 22. međužupanijska smotra učeničkih zadruga Varaždinske županije. Na smotri je sudjelovalo 30-tak učeničkih zadruga i predstavilo se svojim uradcima. 

Učeničke su zadruge dragovoljne izvannastavne aktivnosti proizvodnog karaktera. Ujedno su i inkubatori poduzetništva u primarnom obrazovanju. Učenici sudjeluju u odlučivanju, zajedno s učiteljima sudjeluju u izradi programa rada svoje sekcije te u nastajanju same poduzetničke ideje. Tako u učeničkim zadrugama nastaju proizvodi od ideje do gotovog proizvoda, a učenici su upoznati sa svim fazama nastajanja.

Dio svog proizvodnog asortimana prikazuju na smotrama. Naši su se zadrugari predstavili na ovogodišnjoj smotri sa svoje tri sekcije: Izrada predmeta od rogoza, Izrada ambalaže qulling tehnikom i Mlade vezilje. Zadrugari su se predstavili objedinjenom temom te zainteresirali medije i povjerenstvo.

Zalaganje i trud prepoznalo je i prosudbeno povjerenstvo te su jedna od zadruga koja je stekla pravo nastupa na državnoj smotri koja će se održati na jesen u Vinkovcima. Boje zadruge “Korpica” branili su: Hana Hunjet, Filip Željezić i Laura Vresk u pratnji mentorica Đ. Basarić Rešetar, Emine Husnjak i Višnje Rodek. Više fotografija pogledajte OVDJE.

 

Podijeli