Upis u prvi razred – obavijest

CartoonKidsPoštovani roditelji predškolaca!

Hvala na strpljenju i razumijevanju koje ste pokazali i koje ćete pokazati.

Obavještavamo vas da su stigle upute o početku provođenja aktivnosti vezanih uz upis djece u I. razred osnovne škole. Definirat ćemo nove rokove pregleda i o istome vas detaljno informirati:

  • Pregledi u školi održat će, nadamo se, krajem svibnja. Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokrenulo je žurne izmjene Pravilnika pa trenutno čekamo upute za način provođenja testiranja. Po saznanju istih, pedagoginja će vas telefonskim putem obavijestiti o točnom terminu pregleda djeteta u školi.
  • Rokovi pregleda kod liječnice školske medicine trebaju biti usklađeni s rokovima iz Preporuke Hrvatskog društva za školsku i sveučilišnu medicinu (HDŠSM) Hrvatskoga liječničkog zbora. Medicinska sestra školske ambulante telefonski će vas obavijestiti o terminu sistematskog pregleda. Isti će započeti od dana 19.5.2020., a točno vrijeme pregleda dogovorit ćete sa sestrom.
  • U privitku ove obavijesti nalaze se dva dokumenta: upute liječnice školske medicine i upitnik koji trebate isprintati, ispuniti te donijeti kod liječnice u vrijeme zakazanog termina pregleda. Ukoliko nemate mogućnost isprintati upitnik, isti možete preuzeti u školi radnim danom od 7:30 – 13:00 sati.

Ne brinite! Sve aktivnosti će biti odrađene u zadanim rokovima.

Do telefonskog poziva, srdačno vas pozdravljamo!

pdfUpitnik za roditelje – skolska medicina

pdfUpute za OS Kamenica- skolska medicina

 

 

Nikolina Županić, soc. pedagog

Podijeli