Udžbenici 2019./20. – obavijest roditeljima

Poštovani roditelji,

001na web stranici škole, u izborniku Udžbenici – Popis obveznih udžbenika, nalazi se popis obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava koji će se koristiti u školskoj godini 2019./20., u II., III., IV., VI., VIII. razredu. U I. i V. razredu te za predmete Kemija, Fizika i Biologija u VII. razredu, u kojima kreće primjena novih kurikuluma, koristit će se novi udžbenici čiji će se odabir vršiti od 17. lipnja 2019. godine.

Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, a temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu za školsku 2019./2020. godinu svim učenicima bit će osigurani besplatni udžbenici za obvezne i izborne predmete dok će se nabava ostalih dopunskih i pomoćnih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, atlasi, likovne mape i sl.) financirati iz drugih izvora (roditelji).

Svoje komplete udžbenika učenici će preuzimati u školi prvog dana nastave u novoj školskoj godini. Roditelj/skrbnik će prilikom primitka udžbenika potpisati Izjavu o prihvaćanju obveze vraćanja udžbenika, a temeljem Naputka o načinu uporabe, vraćanja i obnavljanja udžbenika i drugih obrazovnih materijala financiranih sredstvima iz državnog proračuna.

Izjavom se roditelj/skrbnik obvezuje da će po završetku nastavne godine vratiti školi udžbenike u uporabnom stanju, odnosno da će u slučaju njihovog gubitka ili oštećivanja biti dužni nadoknaditi štetu u iznosu od 50% kataloške cijene udžbenika.

Roditelj/skrbnik učenika koji ne prihvati obvezu vraćanja udžbenika ne može ostvariti pravo na korištenje istih u narednoj školskoj godini.
 
Molimo Vas da redovito pratite obavijesti na web stranici škole gdje će se objavljivati sve novosti vezane uz popis potrebnih udžbenika i pripadajućih nastavnih sredstava za sljedeću školsku godinu. Popis novih udžbenika za 1., 5. i 7. razred (Biologija, Kemija, Fizika – novi, a ostali udžbenici iz 2014.- objavit ćemo uskoro.)

Podijeli