Tjedan školskog doručka 

245315836 4344012879013175 8669191507790038642 n 1Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u sklopu projekta ‘Živjeti zdravo’ obilježava nacionalni Tjedan školskog doručka koji se održava od 11. do 15. listopada.Vrijeme posvećeno doručku prilika je da učenici dan započnu zdravim obrokom te steknu zdrave navike i pravilan odnos prema hrani, čime aktivno utječu na vlastito zdravlje u budućnosti.

Poznato nam je da školski doručak, osim na zdravlje, povoljno utječe na učenje, pamćenje i sposobnost koncentracije učenika, a onda i na uspjeh u školi. Međutim, školski doručak je i prilika za vježbanje i razvoj socijalnih vještina, kako s vršnjacima tako i sa školskim osobljem. Baš kao i u obitelji, zajedničko okupljanje oko stola povezuje i zbližava učenike te time predstavlja neizostavan i važan dio školske svakodnevice 

Varaždinska se županija sa svojim školama uključila u projekt. U Tjednu školskog doručka, koji se održava od 11. do 15. listopada, naši učenici su za početak degustirali zanimljivu zlijevku, a na satovima razrednika će s razrednicima održati radionice o zdravoj prehrani. Zlijevka je nutritivno  obogaćena heljdinim i kukuruznim brašnom te tikvicama, a recept su osmilili profesori iz Gospodarske te Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, koji obrazuju kuhare i nutricioniste.
Podijeli