Terenska nastava-Varaždin

Učenici OŠ Ivana Rangera Kamenica sudjelovali su na terenskoj nastavi, organiziranoj 10. prosinca 2015. godine. Nastava je organizirana za učenike od 5. do 8. razreda. Učitelji predmetne nastave pripremili su zadatke za učenike koji su realizirani tijekom terenske nastave ili neposredno nakon.

fotografija 1

Gledanjem animiranog filma Mali princ učenici su dobili zadatak da sami dođu do zaključka koliko je film povezan sa knjigom Antonia de Saint-Exuperya i koja je zapravo pouka  knjige i filma. Posjetom Entomološkom i Povijesnom odjelu Gradskog muzeja učenici su povezali naučeno gradivo sa postavom muzeja. U muzeju su u sklopu izložbe rješavali nastavne listiće, tako da su razgledavanjem ujedno postali i mali istraživači.

Budući da mnogi spominju varaždinsku katedralu, učenicima je ponuđena mogućnost da pobliže upoznaju povijest izgradnje katedrale i zaštitnike te barokne građevine. Integriranom nastavom u ovom dijelu terenske nastave bilo je važno da učenici upoznaju svoj bliži kraj te povežu gradivo naučeno na satu.

fotografija 2

Prije nego se krene upoznavati velike gradove, važno je da učenici upoznaju gradove u neposrednoj blizini. Važno je da znaju kako je i naš zavičaj prepun bogate povijesti koju treba upoznati, naučiti i ne zaboraviti. (E. Husnjak)

Podijeli