Terenska nastava učenika – Zagreb, Istra, Vukovar, Opatija

ekskurzijaIzvanučionička nastava je oblik nastave koji podrazumijeva ostvarivanje planiranih programskih sadržaja izvan škole. Cilj izvanučioničke nastave je učenje otkrivanjem u neposrednoj životnoj stvarnosti, u kojemu se učenici susreću s prirodnom i kulturnom okolinom, ljudima koji u njoj žive i koji su utjecali na okolinu. Rad izvan škole potiče radost otkrivanja, istraživanja i stvaranja, pogodan je za timski rad, utječe na stvaranje kvalitetnih odnosa unutar odgojno-obrazovne skupine te potiče intelektualna čuvstva.

Učenici naše škole redovito odlaze na terensku nastavu pa su tako učenici 1. i 2. razreda posjetili glavni grad Republike Hrvatske. Uz odlazak u kazalište, posjetili su zračnu luku,razgledali kulturne i prirodne znamenitosti te na kraju razgledali Zoološki vrt.

Učenici 5. i 6. razreda terensku su nastavu realizirali na području Istre. Posjetili su Motovun, Višnjan,dok su učenici 7. i 8 razreda posjetili Vukovar. Učenici 3. i 4. razreda posjetili su Rijeku i Opatiju. Kupanjem u Kostreni su završili dan. Integrirana i izvanučionička nastava realizirana je prema planu, ciljevi su ostvareni, a  učenici prepuni dojmova, ali i bogatiji za nova iskustva i znanja, sretno su se vratili svojim kućama.

[widgetkit id=9]

Podijeli