Terenska nastava učenika nižih razreda

440972019 1072739160981767 5368765191821234428 nUčenici nižih razreda proveli su 30. travnja 2024. na izvanučioničkoj (terenskoj) nastavi. 

Cilj izvanučioničke nastave je što bolja realizacija onih nastavnih sadržaja za koje je potrebno neposredno promatranje, povezivanje, primjena i u praktičnom radu, provjeravanje znanja koje je stečeno u učionici, s potrebama rada u praksi, snalaženje u novim (prirodnijim) okolnostima učenja i nastave tj. učenje u neposrednoj životnoj praksi, upoznavanje novih (izvanučioničkih) čimbenika učenja i nastave, koji bitno utječu na rezultat učenja.

Nposredno iskustvo prilikom izvanučioničke nastave potiče kreativnost učenika i razvoj mišljenja u divergentnim smjerovima, a kreativnost najviše dolazi do izražaja prilikom izvanučioničke, opuštene i suradničke nastave koja se organizira kao skupni projekt. S obzirom da se radne navike stječu upravo radom, praktični rad je idealna aktivnost za izvanučioničku nastavu, a u sklopu toga učenici mogu izvoditi razne eksperimente, pokuse, graditi…

Naši učenici upoznali su Podravinu, a najveći su dio vremena proveli u Đurđevcu. Dan je bio ispunjen učenjem, ali i različitim kolektivnim igrama, stafetama, natjecanjima…Sanjkalo se na pijesku, gađalo lukom i strijelom …Topao, sunčan dan i puno aktivnosti, a oni umorni i prezadovoljni. Više fotografija pogledajte OVDJE.

Podijeli