Svjetski dan pisanja pisma

viber slika 2023 05 11 11 41 35 079Jeste li ikad napisali pismo? Jeste li ikad dobili pismo? Pravo pravcato, rukom napisano?!

Pisanje pisama nekad je bilo jedini način prenošenja misli s jednog mjesta na drugo. U današnjem društvu brze elektroničke pošte, sms poruka – pisanje pisama je prava, pomalo starinska, ali lijepa umjetnost komuniciranja.
 
Svjetski dan pisanja pisama obilježava se 11. svibnja, a cilj mu je skrenuti  pozornost na važnost i prisnost komunikacije kroz rukom napisano pismo.
 
Radionicom pisanja pisma rukom, naši su učenici naučili kako se piše pismo i kako se šalje. Neki su zaboravili napisati pošiljatelja, a neki primatelja. Oni hrabri su napisali pismo školi što je iznenadilo ravnateljicu jer već dugo nije dobila obično pismo od svojih učenika. Najhrabriji su pisali polusestrični u Kanadu- sad smo u iščekivanju koliko treba pismu da stigne iz Hrvatske u Kanadu.
Ovom radionicom možda smo još nekoga potaknuli da napiše jedno pismo…ili dopisnicu. 
 
U doba kada je sveprisutno uvjerenje da su  pisma deplasirana i da je pojava elektronske pošte i SMS poruka odredila sudbinu pismu, očito smo zaboravili kako je lijepo kad nas poštar iznenadi razglednicom ili pismom, pa je Svjetski dan pisanja pisama pravi trenutak da se podsjetimo na to.
Podijeli