Svibanj – mjesec zaštite od požara

viber slika 2023 05 09 10 31 10 429Učenici Osnovne škole Ivana Rangera  9. svibnja 2023. obilježili   mjesec zaštite od požara.

Svibanj je tradicionalno mjesec u kojem se posebna pozornost posvećuje zaštiti od požara, stoga smo s učenicima nižih razreda posjetili  DVD Kamenica. Izveli su nam pokaznu vježbu vezanu za obuku gašenja požara.

Učenici  su saznali da je posao vatrogasaca opasan, zahtjevan, human i požrtvovan. Posao vatrogasaca nije samo gašenje požara, nego i očuvanje ljudskih života, očuvanje okoliša, spašavanje životinja. Svake godine 4.svibnja obilježava se Dan vatrogasaca, a  zaštitnik vatrogasaca je Sveti Florijan.

Obzirom da su na Svjetski dan vatrogasaca  naši učenici nižih razreda bili na terenskoj nastavi,  DVD Kamenica posjetili su ovih dana. Vatrogasci su nam pokazali opremu, unutrašnjost vozila, a najbolji dio cijele priče bio je povratak u školu.

Naime, to je bila vožnja u vatrogasnom kombiju i cisterni! Učenici kažu da im je bilo fantastično, a mi zahvaljujemo našim vatrogascima na gostoprimstvu. Više fotografija pogledajte ovdje.

Podijeli