Svečano obilježen Dan zahvalnosti za plodove zemlje

 

Blago danu koji počne mirisima kruha!
   Ništa tako ne miriše, što god da se skuha.

DSC 0023Različitim svečanostima i manifestacijama uz blagoslov, molitvu i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. Učenici Područne škole Žarovnica u integriranom tjednu Dani zahvalnosti za plodove zemlje – upoznavali su žitarice, mijesili i pekli  proizvode od dizanog tijesta.

U petak, 13. listopada 2017., tradicionalno smo obilježili Dan kruha kratkom priredbom u dvorani  u Kamenici i Žarovnici.

U priredbi su sudjelovali učenici od prvog do osmog razreda: i mali i veliki. Bilo je tu pjesama, recitacija. Atmosfera je bila vesela i svi su pažljivo slušali.

Svečanost je uveličao župnik naše župe vlč. Dragutin Joč koje je posvetio darove koje smo pripremili (voće, kiflice, kruhove, krafne, kroasane i druge pekarske proizvode te jesenke plodove). Duhovni plodovi takvog susreta osjećali su se i u zajedničkom,  radosnom i nestrpljivom blagovanju nakon priredaba.

Ovim putem želimo zahvaliti, vama dragi roditelji, bez čijeg truda i ljubavi ne bismo mogli na ovako svečan način upriličiti ovu svečanost u našoj školi. Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

Podijeli