Super doručak-moj najbolji izbor

dorucak 790x461Osnovna škola Ivana Rangera uključena je u Projekt “Super doručak – moj najbolji izbor”, zajedno sa svim osnovnim školama Varaždinske županije. Cilj ovog projekta je osvijestiti važnost pravilne prehrane uvođenjem zdravih namirnica u školske jelovnike, a poseban naglasak stavljen je na važnost zdravog doručka.

Projekt će se u našoj školi početi primjenjivati od travnja ove školske godine, a osmislili su ga profesori savjetnici dipl. ing. prehrambene tehnologije Davor Hostić i Anita Car, vođeni Nacionalnim smjernicama za prehranu djece u osnovnim školama koje je propisalo Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske.

Većina nutricionista složit će se kako je doručak najvažniji obrok u danu (tu se naravno ne misli kako je bilo koji drugi obrok nevažan), jer osigurava energiju potrebnu za ostatak radnog dana.

Istraživanja pokazuju kako osobe koje svakodnevno doručkuju nemaju problem sa zadovoljavanjem potreba organizma za svim važnim nutrijentima, a obzirom da naši učenici imaju svoj prvi obrok oko 9.20 cilj je projekta osmisliti prihvatljiv i  nutricionistički izbalansiran jelovnik.

Podijeli