Sportski (ljetni) praznici

Sportski praznici besplatni su ljetni sportski program koji se u 2023. godini provodi na 85 lokacija u Republici Hrvatskoj.

Pilot projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranju programa i provođenju tih aktivnosti.

 

 
Bili smo tada  jedna od škola u pilot projektu, a dobru praksu nastavili smo i dalje. Svake se godine uključi velik broj djece, što je i cilj projekta  – uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. Sudjelovanje u programu koji  se provodi na  otvorenom  prostoru, pod  stručnim vodstvom  kineziologa Gorana Lekića i Irene Srdarević, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave. Sportski praznici traju od 26. lipnja do 21. srpnja 2023.
 
Program je u potpunosti  besplatan  za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok i voda.
Podijeli