Škola šaha

sah uz skolu org 1 e1431423417527Obzirom da naša škola ima jaku šahovsku sekciju koju čine učenici nižih i viših razreda, predstavljamo njima, ali i drugim zainteresiranim učenicima mogućnost učenja šaha na internet platformi “Šah uz školu”.

Šah u školi je zanimljiv, interaktivan portal na kojem imamo mogućnost kroz vrlo zabavne i poučne lekcije naučiti igrati šah po modelu Šahovske zaklade Kasparov. Lekcije na portalu nas vode kroz osnove pravila u šahu, kroz poteze u šahu, figure te nakon svake lekcije u interaktivnim vježbama možemo provjeriti svoje znanje. Iako je portal namjenjen učenju šaha kod djece, (vježbe su više prilagođene dječjem uzrastu), to uopće ne treba obeshrabriti i ostale zainteresirani polaznike da nauče igrati šah. Trenutno se na portalu nalaze 34 lekcije 1. godine šaha a predviđene su u daljnjem razdoblju još 64 lekcije za 2. i 3. godinu.

Potrebno je registrirati svoj korisnički račun ili ako posjedujete korisničke podatke iz sustava AAI@Edu.Hr možete se izravno sa tim podacima prijaviti u portal OVDJE. Nakon inicijalne prijave ulazite na radnu površinu sa prikazom vlastitog rasporeda i prvim lekcijama. U izborniku klikom na Lekcije pristupate popisu svih lekcija iz škole šaha.

Klikom na Pokaži ulazimo u odabranu lekciju. Svaka pojedina lekcija je objašnjena kroz video sadržaj što uvelike olakašava usvajanje znanja. Nakon video lekcija imate vježbe kroz koje provjeravate naučeno. Svaka vježba je prilagođena nastavnom materijalu lekcije pa tako u nekim vježbama tražimo bijela polja po određenoj slici, a u drugoj konretno pomičemo figure po šahovskoj ploči. Osim osnovnih vježbi u nekim lekcijama ima i dodatne (napredne) vježbe.

Važne informacije:

Web adresa portala nalazi se OVDJE (www.sah-uz-skolu.eu). 

Registracija korisničkog računa nalazi se OVDJE (www.sah-uz-skolu.org)

Učenici koji posjeduju korisničke podatke iz sustava AAI@Edu.Hr mogu se s tim podacima izravno prijaviti na portal.

Osim učenika, na portal se mogu registrirati i nastavnici šahovskih škola koji preko platforme “Šah uz školu” mogu voditi šahovske grupe.

Učenje šaha moguće je i preko ljetnih praznika.

Sretno!

Podijeli