Sjetva buče

 

Učenici škole sudjelovali u demonstraciji sjetve buče na pokusno-pokaznom polju u Lepoglavi

buca12Poljoprivredno je zemljište potencijal koji treba staviti u funkciju. Hoće li o tome razmišljati i naši učenici u bliskoj budućnosti, teško je znati. Činjenica je da je sve više zapuštenih područja koja su nekad bile obradive površine, što je višestruka šteta za ekosustav i zajednicu u cjelini. O tome su već govorili učenici naše škole prije nekoliko godina predstavljajući se na Eko kvizu svojim istraživačkim radom – Nestaje li mrazovac?

sjetva buce1

Stoga su i sami nazočili sjetvi buče koju su uz pomoć poljoprivredne mehanizacije odradili djelatnici Uslužne uljare Presečki. Agro-turistički klaster “Lepoglava” organizirao je Dan sjetve tijekom kojeg su, uz demonstraciju sjetve, predstavljeni i proizvodi od buča. Učenici su upoznati s jednim oblikom poduzetništva i mogućnosti proizvodnje i komercijalizacije proizvoda od buče.

sjetva buca 03

 

Naime, u periodu brzog načina života i loše prehrane, sve više i više ljudi prepoznaje proizvode od buče kao važne nutritivne dodatke prehrani upravo zbog svojih ljekovitih svojstava.

Podijeli