Raspored za početak nastave, 25. svibnja 2020.

zgradaPoštovani roditelji, učenici,

od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. započinje nastava u školi za sve učenike 1. – 4. razreda. Roditelji ne potpisuju izjave i šalju djecu u školu bez obzira na svoj radni status.

 Roditelji čija djeca neće ići u školu, kao i inače, trebaju opravdati izostanak s nastave – poručuju iz MZO.

Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole. – HZJZ

ORGANIZACIJA NASTAVE

Nastava za učenike u područnoj i matičnoj školi započinje u 7.30 sati, a za učenike 1. i 2. razreda završava oko 11.00 sati, dok za učenike 3. i 4. razreda u 11.30 sati. Nastava se izvodi  prema redovnom rasporedu učenika. Također se izvodi i nastava  predmeta koje predaju učitelji predmetne nastave (strani jezici, Vjeronauk, Glazbena kultura za učenike 4. razreda).

PRIJEVOZ UČENIKA

Od ponedjeljka organiziran je prijevoz za učenike školskim autobusima. O točnom vremenu polaska autobusa obavijestit će vas vaši razrednici. Molimo učenike da se pridržavaju uputa koje će dobiti od vozača/čice u autobusu (raspored sjedenja i sl.).

 PREHRANA UČENIKA

Od ponedjeljka, 25. svibnja organizirana je prehrana za učenike koji se hrane u školskoj kuhinji, prehrana učenika odvijat će se u učionici.

mjerenje temperaturePRIJE DOLASKA U ŠKOLU

Prije dolaska u školu obvezno mjerite djetetu temperaturu. Djeca s povišenom temperaturom (ako ste izmjerili više od 37.3) NE SMIJU ići u školu kao ni djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti .

Dijete koje ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura,  kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19  – NE DOLAZI u školu. Molimo da djecu opremite paketom papirnatih maramica.

 U ŠKOLI

S novim pravilima ponašanja i sjedenja djecu će upoznati djelatnici škole, dok je važno da se na autobusu pridržavaju uputa vozača/čice. Važno je da ih pripremite da je važno održavati fizički razmak i pojačanu  osobnu higijenu, ostalo ćemo odraditi zajednički.

Veselimo se povratku u školu i s nestrpljenjem očekujemo učenike!

Podijeli