Priznanje Školi za doprinos ugledu i promociji Grada

dan grada lepoglava 46Osnovna škola Ivana Rangera dobitnica je ovogodišnjeg priznanja Grada Lepoglave za doprinos ugledu i promociji Grada u zemlji i inozemstvu.

Lijepa je to čestitka Školi za njezin 190. rođendan, koja ujedno slavi i 320. rođendan freskoslikara Ivana Rangera čije ime nosi.

Kroz povijest do današnjih dana, nastava se odvijala u nekoliko školskih zgrada (dio izvannastavnih aktivnosti i u zadružnom domu), a nastava u ovoj zgradi u kojoj je škola danas, započela je 27. listopada 1990. (točno prije 30-tak godina).

Škola danas ima 147 učenika, raspoređenih u 13 razrednih odjela – 9 u matičnoj i 4 u područnoj školi te je ujedno jedina škola izvan Zagreba sa statusom škole – vježbaonice Učiteljskog fakulteta. Granice jedne škole i učenja dopiru puno dalje od ulaznih vrata školske zgrade. Dokaz tome su brojna priznanja i nagrade koje smo osvojili .

Nastavu informatike kao izvannastavnu aktivnost imamo već više od 25 godina. 2003. godine škola je dobila priznanje i nagradu za najljepši kontinentalni vrt i okolis.

Tu su brojna priznanja i visoki plasmani naše Učeničke zadruge „Korpica“ koja je postala ogledni primjer učeničke zadruge koja je svim mogućim poteškoćama ipak uspjela održati u svom radu autohtonost i tradiciju.

Osim toga škola je osvojila niz nagrada na literarnim, likovnim natječajima, priznanja za najbolji scenarij i nagradu Robotsko kazalište lutaka u organizaciji CARNET-a. Škola je također primila niz nagrada i priznanja za širenje tolerancije i promociju nenasilja (nagrada Foruma za slobodu odgoja, Žar ptica, a također, naša učenica dobitnica je nagrade Luka Ritz).

U ozračju novih zahtjeva i očekivanja, škola uspješno hvata korak sa svim novinama, pa je opremljena računalima, a učenici tabletima. Nastava online izvodi se uglavnom uzivo, putem vidopoziva u realnom vremenu po rasporedu sati, a naš model dvosmjerne komunikacije prepoznalo je resorno Ministarstvo i preporučilo je kao primjer dobre prakse ostalim školama .

Podijeli