Priznanje “Luka Ritz” Dariji Vusić

vusucNema škole u kojoj se ne pojavljuje neki oblik nasilja, stoga je tolerancija i promicanje nenasilja zadatak na kojem rade sve škole. Ove smo godine htjeli iznenaditi našu učenicu 8. razreda Dariju Vusić prijavivši je za nagradu “Luka Ritz”.

Naime, Darija je učenica koja je u razredu i na Vijeću učenika vrlo aktivna, poštuje različitost i ne voli vrijeđanje. Uzela je “stvar u svoje ruke” i objasnila “neke stvari” svojim kolegama u razredu. Darija ističe da se uvijek lakše prikloniti brojnijoj i “jačoj” ekipi nego slabijima, a istakla je kao drugi problem što većina učenika nastavnike ne doživljava ozbiljno kad govore o nenasilju.

S druge strane, svjesna je činjenice da tinejdžeri iznimno cijene stav i mišljenje svojih kolega iz razreda pa tako ako netko iz razreda NE dozvoli da se događa bilo kakav oblik nasilja, to se neće ni događati.

Njezin stav i angažman prepoznalo je Povjerenstvo za dodjelu nagrade koja promiče toleranciju i nenasilje “Luka Ritz” . Među prijavljenim školama iz cijele Republike Hrvatske  12. lipnja 2019. je u MZO na svečanosti, iz ruku ministrice Blaženke Divjak, primila posebno priznanje.

Školi slijedi nagrada od 10.000 kn, a posebno je bio zanimljiv poklon Hrvatskog rukometnog saveza koji je na orginalne dresove Hrvatske rukometne reprezentacije utisnuo prezimena naših ovogodišnjih laureatkinja i dodijelio im – čiste petice! Više fotografija pogledajte OVDJE.

Podijeli