Prehrana učenika u 2017./2018.

djeca 1Odlukom o utvrđivanju kriterija za određivanje ciljne skupine za prijavu na otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ (školska godina 2017.-2018.)“  iz sredstava Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD)  kojeg je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj i socijalnu politiku, utvrđuju se kriteriji za utvrđivanje prava na uključenje u prijavu projekta te time oslobođenja od plaćanja školske kuhinje u slučaju pozitivne odluke o prihvaćanju projektnog prijedloga.

 Učenici koji se mogu uključiti u prijavu na otvoreni poziv na dostavu projektnog prijedloga trebaju zadovoljiti uvjet da su njegovi roditelji, posvojitelji ili skrbnici korisnici doplatka za djecu. Za ostvarivanje prava roditelji, posvojitelji ili skrbnici učenika trebaju priložiti sljedeću dokumentaciju:

  1.  Molbu, odnosno zahtjev za oslobođenje učenika od plaćanja školske kuhinje u školskoj godini 2017./18.,
  2.  presliku Rješenja o priznavanju prava na doplatak za djecu (molimo roditelje da nam donesu ISKLJUČIVO Rješenja- ne potvrde o isplati i/ili sl.)

Rok za dostavu molbe odnosno zahtjeva za oslobođenje učenika od plaćanja školske kuhinje treba dostaviti najkasnije do 21.09.2017. godine.

Molbe odnosno zahtjevi za oslobađanje od plaćanja školske kuhinje koji su zaprimljeni nakon proteka roka ili su nepotpuni neće se moći uključiti u projektnu prijavu.

Podijeli