Pozvali smo ptice u okoliš škole

267477882 4552745178139943 4433624641590783996 nUčiteljica Bernarda Kljunić svake godine sa svojim razredom realizira mali projekt, a vezan je uz izradu kućica za ptice. Prošle godine su se ftičeki ženili, a ove godine  su dobili dodatan hotel za smještaj. 

Naime, prekrasne kućice sa svojim su očevima, djedovima, stričevima izrađivali učenici 2.a razreda. Uz pomoć stričeka domara našle su svoje mjesto u okolišu škole.  Pritom su naučili da kućice ne moraju biti posebno dizajnirane niti nalik kućama u kojima žive ljudi (iako su sve njihove napravljene  kućice mala kreativna ostvarenja) .

Naučili su da je dovoljno da drvena kućica za ptice hranu štiti od vjetra i kiše, ima dovoljno veliki otvor da ju pernati prijatlji mogu nesmetano uzimati i na kućicu bezbrižno sletjeti. Hrana za ptice može se staviti i na vanjske dijelove, ali kućicu valja dobro pričvrstiti. Bitno je ne ometati ptice, jednom kada otkriju  izvor hrane i vode.

Za vrapce, divlje grlice ili golubove, hranilicu nije nužno postavljati na visoke pozicije. Malo ušećerene vode u kućici  velika su pomoć za sve one koji se spremaju na putovanje u juzne krajeve.

Hvala svima koji su pomogli da ptice nađu smještaj. 🙂

Podijeli