Poziv za sudjelovanje u humanitarnoj akciji

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Već drugu godinu zaredom naši se učenici priključuju akciji  „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Još uvijek čuvamo zalihu čepova od prošle školske godine i nadamo se da ćete se i ove godine uključiti u  akciju. Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) pokrenula je projekt prikupljanja čepova od proizvoda koji su konzumirani u tvrtkama, ali donose se čepovi i iz domaćinstava pa i šire. Osim plastičnih čepova, sakuplja se i tzv. proizvodni škart (tvrtke koje u poslovnim procesima koriste plastične čepove). Sakupljajući plastične čepove čini se dobro za okoliš, a ujedno se čini i hvalevrijedno humanitarno djelo. Za prikupljene čepove Udruga će dobiti novac kojim će kupiti lijekove koji se ne nalaze na listi HZZO-a.

Uključivanjem u ovu humanitarnu akciju postoji mogućnost da učenici, koji ove godine odlaze na maturalno putovanje, besplatno posjete NP Krku. 

Nacionalni park je prostrano, pretežito neizmijenjeno područje iznimnih i višestrukih prirodnih vrijednosti, a obuhvaća jedan ili više sačuvanih ili neznatno izmijenjenih ekosustava. Namjena mu je prije svega znanstvena, kulturna, odgojno-obrazovna i rekreativna, a zbog posjetitelja postoje i turističke djelatnosti.

S potopljenim dijelom ušća Krka je duga oko 72,5 km i po dužini je 22. rijeka u Hrvatskoj. 

Podijeli