Poštujete li naše znakove?

pnz slika700Poštujte naše znakove je akcija koja već više od 20 godine prati generacije prvašića u njihovim prvim tjednima odlaska u školu i, za veliki broj njih, u njihovim prvim samostalnim koracima u prometu.

Hlapić, Gita i njihovi prijatelji dobre savjete imaju za svu djecu koja su sudionici u prometu i pokazuju primjerima kako se sigurno kretati u prometu, a našu je školu 17. rujna posjetio djelatnik PP Ivanec, Davor Blaško te upoznao prvašiće u matičnoj i područnoj školi s kretanjem po cesti s pločnikom i bez pločnika.

Slogan POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE poziv je i vozačima na poseban oprez na mjestima gdje se kreću djeca i dodatno usporavanje vožnje kao i na bespogovorno poštivanje prometnih znakova. Posebno je to aktualno u Žarovnici gdje vozači jure cestom pokraj škole, često na mareći o tome da je blizu škole veći broj djece.

Vozači mogu dodatno pridonijeti sigurnosti svakog djeteta koje susreću na prometnicama svojim iskustvom odrasle osobe i jasnim razumijevanjem situacija u prometu i opasnosti koje mogu iskrsnuti u određenom trenutku.

Podijeli