Terenska nastava studenata

unnamedU srijedu, 31. svibnja Osnovnu školu Ivana Rangera u Kamenici, točnije njezinu Učeničku zadrugu „Korpica“ posjetili su studenti Učiteljskog fakulteta Zagreb-Odsjek u Čakovcu. Naime, studenti u sklopu svog redovitog studija slušaju i kolegij Učeničko zadrugarstvo pa su  tako iz prve ruke mogli saznati kako se ono provodi u praksi. Ravnateljica Mirjana Posavec predstavila im je školu i učeničku zadrugu dok ih je dogradonačelnik Hrvoje Kovač upoznao s poviješću  Lepoglave.

Nakon predstavljanja studenti su prionuli na posao. Podijeljeni u pet radionica svladali su vještinu izrade tradicionalnih  i suvremenih predmeta (radionice  Izrada predmeta od rogoza – voditelji Agata Čretni, Stjepan Grd; Izrada predmeta od slame – Jadranka Vida; Vezenje na platnu – Višnja Rodek, Izrada slika koncem- Nikolina Županić; Izrada čestitaka qulling tehnikom- Đurđica Basarić Rešetar).

Studentima je ovo bila prilika da utvrde već stečena znanja, ali i da na konkretnom primjeru nauče kako učeničko zadrugarstvo funkcionira u praksi. 

Podijeli