Pomoć u učenju

d46bb0f21f0af8701a7d0d888dfa7cbb content mediumUčenje je složeni proces usvajanja znanja i vještina. Obuhvaća usvajanje navika, informacija, znanja i sposobnosti. Djeca uče na malo drugačiji način nego mi odrasli. Ugrubo djecu, a i odrasle možemo podijeliti na tri preferirana stila učenja:

Vizualni tip: oči su mu glavni organ usvajanja informacija. Najčešće uči putem vizualnih sadržaja. Sve predoči putem mentalnih slika.

Auditivni tip: najviše informacija prima kroz slušanje. Oni uče i pamte po sluhu. Primjerice, brzo će zapamtiti imena, no lica se neće baš lako sjeti. Vrlo lako pamte fraze i komentare koje su čuli i vole s drugima razgovarati o onome što uče. .

Kinestetički tip: najlakše i najbrže uči djelovanjem, iskustvom na svojoj koži. Kinestetički tipovi najbolje pamte kada je u učenje uključena nekakva fizička aktivnost.

Testirajte sami sebe koji je vaš stil učenja. Kako bismo, u situaciji nastave na daljinu, uspješno izvršavali školske zahtjeve i postizali vlastite ciljeve, važno je da smo motivirani i odgovorni, (samo)organizirani te da upravljamo svojim učenjem. Svjesni smo kako to nije uvijek lako i potrebni su nam svojevrsni „alati“ u savladavanju svih izazova. Uz vještine postavljanja ciljeva, usmjeravanja i uvježbavanja koncentracije te upravljanja vremenom, svakako je od pomoći i poznavanje načina i vlastitog stila učenja.

Testirajte se! Koji je vaš preferirani stil? Provjerite OVDJE.

Kako napisati dobar ESEJ ili SEMINAR pronađite informacije OVDJE.

Podijeli