Planinarski izlet na Ravnu goru

Planinarski klub Ivanec organizirao je u subotu 12. lipnja 2021. godine izlet na Ravnu goru na kojem su sudjelovali mladi planinari iz OŠ Kamenica. U ovoj školskoj godini to je za njih bio prvi, ali i zadnji izlet.

Izlet je započeo u 9 sati u zaselku Galići. Nakon uvodnih riječi vodiča Tomii282319414658964124. szw480h1280 slava Gotića i zajedničkog fotografiranja, u pratnji svojih roditelja, vodiča i voditeljice krenuli su planinarskom stazom prema Glažarevoj pećini. Na početku je bilo naporno zbog nedostatka kondicije, no vedar duh i pozitivna energija davali su dodatnu snagu. Kod Glažareve pećine sudionici su se kratko odmorili i okrijepili, a put su potom nastavili do Filićevog doma te planinarske kuće Pusti duh gdje ih je dočekao g. Sever s toplim čajem. Uslijedio je odmor, igra, razgovor, uživanje u prirodi i lijepom vremenu. Oko 12:20 krenuli su prema polazištu i u 14 sati sigurno stigli na završnu točku izleta – zaselak Galići.

Dan zaštite planinske prirode Hrvatske i Svjetski dan okoliša nije mogao biti ljepše obilježen.

Mladi planinari vesele se novim stazama i izletima. Kako kaže D. Muir „Planine zovu i moram ići!“ Galeriju slika pogledajte u nastavku.

[widgetkit id=15]

Nikolina Županić

Podijeli