Petarde nisu igračke i Prvi profesionalni odabir

kamenica predavanje petarde cisok naslovnaKamenica – Učenici osmog razreda Osnovne škole Ivana Rangera, Kamenica, zajedno sa svojim roditeljima, nazočili su u četvrtak edukativnim  predavanjima

Predavanje “Petarde nisu igračke”, održano je u sklopu preventivne aktivnosti Policijske uprave varaždinske, a održao ga je kontakt policajac Božidar Šumečki. Nazočni su tijekom predavanja upoznati s kazneno-pravnom zaštitom djeteta, te opasnostima od nestručnog i nezakonitog korištenja pirotehnike i eksplozivnih naprava.

Drugo predavanje bilo je na temu “Prvi profesionalni odabir- kako roditelji mogu pomoći”, a održala ga je Ivana Starek iz Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK). Na tom su predavanju učenici i njihovi roditelji upoznati sa onime na sve trebaju obratiti pozornost prilikom odabira budućeg zanimanja i gdje mogu potražiti pomoć.

Tako su, uz ostalo, upućeni su na  institucije u kojima mogu dobiti relevantne informacije, kao što su škole, Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri, mrežne stranice srednje škole, e-usmjeravanje, Zavod za zapošljavanje i drugo. Također, približena im je problematika izbora zanimanja nakon osnovnoškolskog obrazovanja, te detaljnije pojašnjene pogreške roditelja i djece koje se najčešće rade pri odabiru svog budućeg zanimanja.

Podijeli