Opće upute za početak nastave

djeca maske skola 54b7ca683780cdaf18a58e77429880b1 view article newPoštovani roditelji,

da bismo zajedno krenuli u još jednu neizvjesnu školsku godinu u godini pandemije, molimo Vas da razumijete položaj škola i da nam pomognete u provođenju epidemioloških mjera koje jesu preporuke, ali su obvezne za sve škole.

Škola će organizirati nastavu sukladno mjerama,a skrećemo pozornost i molimo Vas da popričate s učenicima o važnosti provođenja mjera u školi, ali i izvan škole i kod kuće.

S organizacijom rada u školi upoznat ćemo učenike 7. rujna, a Vas idući tjedan. Ovim putem Vas molimo za razumijevanje i poštivanje mjera koje se odnose na Vas, roditelje:

Do daljneg su zabranjeni posjeti u školi, pa se time i ograničava ulazak roditelja u školsku zgradu, osim u iznimnim slučajevima:

 • bit će dozvoljen ulazak roditelja u zgradu (uz poštivanje epidemioloških mjera) prvi dan škole roditeljima učenika 1. razreda (preporuka HZJZ je da to bude samo jedan roditelj)
 • u iznimnim situacijama kada Škola procijeni da je to nužno.
 • Prije polaska u školu, roditelji učenicima od 1. -4. razreda OBVEZNO mjere temeperaturu i upisuju se u bilježnicu, dok si učenici od 5.-8. razreda temperaturu mjere sami.

U slučaju da temperatura iznosi VIŠE od 37.3 C dijete ne šaljete u školu. Uostalom, dosadašnja praksa je bila da djeca/učenici sa znakovima svih drugih zaraznih bolesti koje se prenose uobičajenim socijalnim kontaktom također ne dolaze u ustanovu, a ako i dođu škola ima protokol da se kontaktira roditelj koji dolazi po učenika.

Znakovi koji upućuju na moguću zarazu COVID-19:

  • povišena tjelesna temperatura (pod pazuhom > 37,3)
  • simptomi respiratorne bolesti – kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja
  • poremećaj osjeta njuha i okusa
  • gastrointestinalne smetnje (proljev, povraćanje i bol u trbuhu, posebno kod manje djece).

Prijevoz autobusom

Obzirom da je većina naših učenika koristi usluge organiziranog prijevoza, učenici prilikom ulaska u autobus održavaju razmak i trebaju imati masku koju nose i tijekom ulaska u školski prostor. Učenici od 1. -4. razreda skidaju je tek kad sjednu na svoje mjesto u učionici.

Maske

Učenici od 5. -8. razreda također nose maske na autobusu i školskim hodnicima te u učionicama. 

Napomena: U slučaju povoljne epidemiološke situacije škola može donijeti odluku da se maske ne nose u učionicama.

Masku ne nose osobe s teškoćama disanja uslijed kroničnih bolesti (ove situacije ne treba zamijeniti s respiratornom infekcijom uz povišenu temperaturu ili druge znakove koji mogu biti karakteristični za bolest COVID-19 kada je nošenje maske obavezno).

Učenici će se hraniti u školskoj kuhinji tj. u razredima, svi učenici su u jutranjoj smjeni, a sve ostale detalje organizacije u samoj školi učenici će saznati 7. rujna.

Podijeli