Održane inicijalne radionice korištenja micro:bit opreme

microSamo tjedan dana nakon što su micro:bit uređaji stigli u našu školu u projektu STEM revolucija, organizirana je inicijalna radionica upoznavanja i korištenja BBC micro:bit opreme. Radionicu je održana u Čakovcu. Polaznici su izrađivali razne programe, a za početak edukaciju je polazio i naš učitelj informatike Ivan Štefek.

BBC micro:bit je mali uređaj ima jako puno mogućnosti, kao što su 25 crvene LED-ice mogu koje mogu prikazivati poruke. Na njemu su dvije programabilne tipke (gumbića) koji se mogu koristiti za kontrolu igre ili zaustavljanje i preskakanje pjesme na popisu za reprodukciju. BBC micro:bit može razaznati micanje i smjer kojim ideš, a može i koristiti nisko-energetsku Bluetooth vezu za interakciju s drugim uređajima i Internetom – zbilja pametno!

Micro:bit je edukativni i kreativni alat za inspiraciju novih generacija mladih. Može se koristiti u cijelom nastavnom programu (kurikulumu), a ne samo u STEM predmetima. Može pomoći mladima da steknu znanja i vještine kako bi od konzumenta digitalnih informacija postali dizajneri i kreatori novih alata, pa time unaprijedili svoje učenje, rješavali probleme ili se naprosto zabavili, omogućujući im da izvuku što više od života i gospodarstva 21. stoljeća.

Više o samom projektu uvođenja micro:bit opreme u hrvatske škole pročitajte OVDJE.

Podijeli