Obilježen Dan sigurnijeg interneta

IMG acbb9afead12fa631dccba66199d4de0 VO internetu se posljednjih godina govori više nego o svim ostalim medijima zajedno. Sve veći napredak informatike i tehnologije učinio je internet dijelom svakodnevice, kako odraslih tako i djece i mladih.

Uz njega vežemo mnoge prednosti poput dostupnosti informacija, mogućnosti učenja, zabave, razmjene iskustava s ljudima iz čitavog svijeta, brze komunikacije kao i razmjene informacija i novosti, no internet nosi i brojne opasnosti te je plodno tlo za razvoj novih oblika nasilja i zlostavljanja (www. csi.hr) .

Svake veljače organizira se Dan sigurnijeg interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. I učenici 5. razreda priključili su se obilježavanju tog dana radionicom na Satu razrednika pod vodstvom stručne suradnice Nikoline Županić. Bila je to prigoda da u radionici nauče nešto novo ili ponove već naučeno gradivo o tome kako se ponašati na netu. Na kraju je svaki učenik dobio brošuru “Kako zaštiti dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona” Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).

Podijeli