Obavijest roditeljima vezana uz bolest Covid-19

COVID 19 upute i simptomi 1536x1059Svaki učenik koji je izostao iz škole zbog bolesti pa i kada se primarno NE sumnja na covid-19 (kod sumnje na običnu prehladu i običnu virozu, sumnje na alergiju, gastrointestinalne smetnje, upala uha ili bol u uhu, upala sinusa, bol u trbuhu, grlobolja, glavobolja, umor, pospanost, loše osjećanje, tek blago povišena tjelesna temperatura i sl.) TREBA SE TESTIRATI  te se može vratiti u školu nakon zaprimanja negativnog nalaza ili nakon preboljenja covid-19 što je najranije 10 dana od početka bolesti.

Pojašnjenje: Dosad su roditelji mogli uslijed viroze opravdati do 3 dana učenikova izbivanja i nisu trebali  kontaktirati liječnika. Sada biste (kod pojave simptoma) trebali:

1) zadržati dijete kod kuće i

2) kontaktirati liječnika.

Obratite pozornost na simptome: običnu prehladu i običnu virozu, sumnje na alergiju, gastrointestinalne smetnje, upala uha ili bol u uhu, upala sinusa, bol u trbuhu, grlobolja, glavobolja, umor, pospanost, loše osjećanje, tek blago povišena tjelesna temperatura i sl.

Liječnik će odlučiti hoće li se dijete testirati sukladno razgovoru s Vama (dakle, testiranje nije nužno obvezno – o tome odlučuje liječnik) i koliko će dana dijete provesti kod kuće (odlučuje liječnik). Roditelji će postupiti sukladno odluci liječnika te o tome obavijestiti razrednika. 

Hvala na razumijevanju.

Sve detalje pogledajte u službenoj Uputi HZJZ – OVDJE.

Ravnateljica

Podijeli