Noćno tulumarenje u knjižnici

Tulum s(l)ova projekt je poticanja čitanja kojeg provode školske knjižnice diljem    Hrvatske. I naši učenici uključili su se u projekt i ove godine te su sudjelovali kao gosti  knjižnice Osnovne škole Trnovec.  Noćnim čitateljskim susretom u školskoj knjižnici OŠ  Trnovec započeo je ciklus  neobičnog projekta poticanja čitanja iz užitka naglas Tulum s(l)ova. 

trnovec

U knjižnici OŠ  Trnovec, 20. 11. u večernjim i noćnim satima družilo se 15  djece iz Trnovca i Kamenice. U prvom dijelu održan je uvod u noćni čitateljski susret  (pravila ponašanja) koji označava početak ciklusa Tulum s(l)ova.

 Učenici su potom sudjelovali u radionici Kaligrafsko pismo, koje je održao popularni varaždinski notar Krunoslav Čolo. Gospodin Čolo se godinama profesionalno bavi kaligrafijom i heraldikom te grafičkim dizajnom. Proučava nastanak pisma, istražuje vrste pisaćeg pribora, a lijepim pismom ispisuje zahvalnice i diplome prema željama. 

tulum4

U drugom dijelu održale su se motivacijske društvene igre koje su vodile pedagoginja Nikolina i knjižničarka Emina iz OŠ Kamenica te Violeta, knjižničarka OŠ Trnovec, uz obavezno ceremonijalno čitanje iz užitka naglas. 

Podijeli