Naša staza

viber slika 2023 09 21 16 37 59 162Mentalno zdravlje djece i mladih ključno je za njihov razvoj, uspjeh u školi, izgradnju odnosa i kvalitetu života. U Hrvatskoj čak 44 tisuće djece i mladih od 10 do 19 godina ima probleme mentalnog zdravlja.

Na inicijativu roditelja 7.a razreda i razrednice, učenici su se uključili u UNICEF-ovu akciju Mliječna staza. Cilj je osvijestiti učenike o važnosti menalnog zdravlja djece. Sama akcija potiče učenike da više trce, bicikliraju, planinare, bave se sportom, a ne sjede pred računalom ili  mobilnim telefonom.

Danas smo potaknuli i učenike drugih razreda da se pridruže ovoj akciji te su s nama dijelili emotikone kojima su izrazili svoje osjećaje tijekom pješačke rute: svi su se dobro osjećali, bili su veseli i svi su – iako su hodali po vrućini na zahtjevan brijeg – imali osmijeh na licu te se odlično zabavili.
 
Akciji su se pridružili i učiteljica 2.razreda, vjeroučiteljica i učitelj TZK. Na učenicima je da dalje nastave u “istom tonu” i računalo zamijene nekim sportom.
Podijeli