Najljepši školski vrt RH za 2022.

U HRT-ovu studiju “Zvonimir Bajsić” održana je u petak, 21. travnja, tradicionalna dodjela nagrada najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj. Ekološko-obrazovni projekt “Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj” Hrvatska radiotelevizija (HRT) provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora.

viber slika 2023 04 24 11 55 38 177

Uz nazočnost brojne djece, učitelja, profesora, ravnatelja te predstavnika institucija koje podupiru projekt te čelnika lokalne i regionalne samouprave Zlatnu povelju Hrvatske radiotelevizije u visini 2000 eura za pobjednički školski vrt, kao i poklon donatora Parka prirode Papuk – školski izlet uz noćenje u Parku prirode Papuk i posjet Geo info centru, osvojila je Osnovna škola Ivana Rangera iz Kamenice.
 

Vrijedna titula školskom vrtu naše škole  dodijeljena je u  konkurenciji od 100 školskih vrtova iz cijele Hrvatske. Povjerenstvo je procijenilo  da je naš vrt  oblikovno, estetski i funkcionalno povezan u skladnu cjelinu s okolišem škole  i da njegova ljepota nije samo  u izboru raznovrsnih biljaka i elementima  biodinamike, nego i u međusobnom skladu i povezanosti svih elemenata u okolišu  i uspješnom razvoju bilja koje se ondje nalazi. 

 
Hvala svima koji si dio ove naše lijepe priče! Više fotografija pogledajte na našoj FB stranici.
Podijeli