Nagrada DUZS-a Lauri Vresk

LauraPod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, u Zagrebu je 9. svibnja 2017. održana svečana dodjela nagrada pobjednicima Natječaja za likovne, literarne i foto radove djece i mladih u organizaciji DUZS-a. 

Prisutne je na samom početku pozdravio ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Dragan Lozančić, koji je zahvalio svima koji su sudjelovali u uspješnoj provedbi Natječaja. Dobitnicima je uputio iskrene čestitke, a mentorima zahvalu na uloženom trudu i energiji. Lozančić je u svom obraćanju naglasio kako edukacija i prevencija ne mogu i ne smiju biti samo prazne riječi na papiru.

“Ulaganjem u ta dva segmenta od najranije dobi, osigurat ćemo da djeca i mladi jednog dana postanu korisni, učinkoviti i djelotvorni dio sustava civilne zaštite, čija je temeljna baza pojedinac. To je zasigurno naša najbolja investicija u i za budućnost, jer, ističem, a to nije novina, svaka kuna uložena danas u njihovu edukaciju i prevenciju uštedjet će nam sedam kuna u budućnosti”, istaknuo je između ostalog ravnatelj Lozančić. 

Na ovogodišnji Natječaj, koji je bio otvoren od listopada prošle, do kraja veljače ove godine, pristiglo je preko 4 500 radova u ukupno osam kategorija.Nakon selekcije na županijskim razinama, po tri najbolja rada iz svake kategorije poslana su u sjedište Uprave radi konačnog odabira najboljih radova. U suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja odabrani su najkvalitetniji radovi. 

Iz Varaždinske županije povjerenstvo u sastavu: Zdravko Vrbanić-presjednik. Članovi:David Cecelja, Darko Sačić, Nikolina Rutić Mazor, Aleksandra Cesar, Zlatko Bukvić i Zoran Happ tajnik od ukupno 184 pristigla rada u niže navedenim kategorijama odabrala je slijedeće radove: 

LIKOVNI RADOVI UČENIKA OD V. DO VIII. RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE 

1. Požar Laura Vresk 6. OŠ Ivana Rangera Kamenica, mentorica: Jadranka Kučar 
2. Potres Doris Plantić 6. OŠ Tužno Jadranka Kučar 
3. Vatrogasci Nikolina Štefanek 5.a OŠ Ante Starčevića Lepoglava Davor Petak 

Podijeli