Mali maturalac

duUčenici 7. i 8.razreda naše škole svake se druge godine odluče za višednevnu terensku nastavu  (popularno nazvanu mali maturalac). Takva višednevna nastava jedna su od najupečatljivijih uspomena mladih ljudi na završetku osnovne škole. Atraktivne destinacije, prijateljsko okruženje i dobra zabava sigurno se ne zaboravljaju tako brzo. Naša škola odlučila je da učenici u osnovnoj školi imaju zadatak ostvariti ciljeve izvanučionične nastave i upoznati domovinu pa se takvi  izleti realiziraju unutar Republike Hrvatske.

Tako je i ove godine održana terenska nastava učenika od 3. do 7. lipnja 2019. Učenici su odsjeli u Drašnicama, a svoj su maturalac upotpunili izletom u Dubrovnik, upoznali su dolinu Neretvu, posjetili Makarsku i Malakološki muzej. Jedan su dan otputovali brodom na Hvar.

Na putu prema Drašnicama obišli su kulturne znamenitosti Splita i posjetili nogometni stadion Poljud. No, nije maturalac samo razgledavanje kulturnih znamenitosti i kupanje, čine ga razne dogodovštine, dječja radoznalost, prve ljubavi. Nekima je to ujedno rastanak od osnovnoškolskih klupa pa je zbog svega toga jedna od najupečatljivijih uspomena iz osnovne škole.

Podijeli