LiDraNo 2014. – uspješni kamenički osnovci

OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec bila je domaćin Međuopćinske smotre Lidrano 2015 za škole s područja bivše općine Ivanec. Na Smotri su izabrani literarni i samostalni novinarski radovi pojedinačni i skupni scenski nastupi koji će Područje Ivanec zastupati na županijskoj razini.

Na Međuopćinskoj smotri LiDraNo 2015 u Ivanečkoj osnovnoj školi bila su predstavljena 34 učenička literarna rada, šest samostalnih novinarskih radova, šest pojedinačnih scenskih nastupa i pet skupnih scenskih nastupa. Sudjelovalo je ukupno 83 učenika i 24 mentora i mentorica, a za daljnji rang natjecanja povjerenstva za literarni, novinarski i scenski izraz predložila su osam literarnih, 5 novinarskih te po četiri pojedinačna i skupna scenska nastupa.

lidranoNa daljnju razinu natjecanja s literarnim radovima idu i učenici Marin Šaško i Helena Klarić, OŠ Ivana Rangera, Kamenica, Alen Horbec i Marinko Ptiček, OŠ „Metel Ožegović”, Radovan, Petra Herceg – Rušec, OŠ „Gustav Krklec” Maruševec, PŠ Druškovec, Nikolina Ernečić, OŠ grofa Janka Draškovića, Klenovnik, Brankica Ledinski, OŠ Franje Serta, Bednja, PŠ Vrbno.

U predvorju ivanečke škole mogu se vidjeti literarni i samostalni novinarski radovi predloženi za županijsku razinu. Županijskoj smotri domaćin je OŠ „Vladimir Nazor”, Sveti Ilija, a održat će se u navedenoj školi 2. veljače za literarni i novinarski izraz te 3. veljače za scenski izraz u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu. (www. e-ivanec.com)

Podijeli