Informacije o nastavku projekta razmjene udžbenika

knjigeU daljnji postupak razmjene se ulazi tako da se vraćaju udžbenici preuzeti u školi početkom šk. god. 2015./16.  ili predaju oni udžbenici koje su roditelji sami kupili, a pogodni su za razmjenu. Taj dio  već smo zajednički odradili 9. i 10. lipnja 2016.

U slučaju da su udžbenici preuzeti u školi izgubljeni ili uništeni, potrebno ih je platiti. Roditelji su dužni namiriti trošak udžbenika na sljedeći način: 

– za preuzete nove udžbenike puni iznos cijene
– za preuzete rabljene udžbenike 50% iznosa.

Trošak uništenih ili izgubljenih udžbenika potrebno je namiriti  do 27. lipnja 2016. godine. Učenici čiji roditelji ne podmire trošak, više se neće moći uključiti u daljnju razmjenu. Procjenu ispravnosti, očuvanosti i upotrebljivosti udžbenika donosi Povjerenstvo za udžbenike imenovano od strane ravnateljice škole.

Škola će učenicima 8. razreda isplatiti financijska sredstva za udžbenike koje su roditelji predali na korištenje školi kada je učenik bio u 7. razredu. Isti će se otkupiti  u vrijednosti od 50% cijene tih udžbenika u redovnoj prodaji. Novac će se isplatiti na tekuće račune roditelja, stoga molimo roditelje da do 27. lipnja 2016. dostave školi podatke kako bi im se mogla izvršiti isplata. Učenici mogu iste udžbenike i darovati školi te se odreći prava na isplatu što će se evidentirati potpisom suglasnosti roditelja.

Škola nije obvezna otkupljivati udžbenike od učenika koji u šk. god. 2015./2016. završavaju 8. razred, a nisu bili uključeni u projekt. Prema Odluci osim udžbenika koji su u razmjeni, Škola nabavlja i radne udžbenike. Sve informacije o tome što učenici trebaju kupiti nalaze se OVDJE.

 

Podijeli