Čitanjem do zvijezda-plasman plakata na državno natjecanje

citanjemČitanjem do zvijezda je natjecanje u znanju i kreativnosti koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a namijenjeno je učenicima predmetne nastave. Natjecanje se sastoji od dva dijela: kviza znanja u kojemu učenici odgovaraju na pitanja iz odabranih knjiga i prezentacije plakata na zadanu temu. Natjecanje ima tri razine – školsku, županijsku i državnu.

Naša se škola ove godine prvi puta prijavila na natjecanje u kojem je sudjelovalo stotinjak škola iz cijele Hrvatske.Nakon školske razine, učenice Elena Jug, Laura Vresk i Daria Vusić plasirale su se na županijsku razinu u kvizu znanja gdje su u jakoj konkurenciji osvojile odlično 16. mjesto. Mentorica: Emina Husnjak

Učenica Petra Fištrek plasirala se na županijsku razinu u drugom dijelu natjecanja te je svojim izvrsnim plakatom osvojila plasman na državno natjecanje koje će se održati u Čakovcu.Budući da interes za knjigu pada, na ovaj način se želi potaknuti učenike na čitanje s razumijevanjem, na istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje, jer je učenje na takav način najučinkovitije.

Podijeli