Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Pravilnik o zaštiti osobnih podataka

Strategija razvoja škole

alt1

Strategija razvoja kvalitete je dokument kojeg izrađuje Tim za kvalitetu na temelju provedenog samovrednovanja škole prije nekoliko godina. Strategija sadržava akcijski plan za razvoj određenih područja iz rada škole za razdoblje od 5 školskih godina.

1. UVOD
Strategija unaprjeđenja kvalitete Osnovne škole Ivana Rangera, Kamenica je dokument kojim se želi istaknuti glavne smjernice za poboljšanje kvalitete rada Škole. Ovaj dokument donosi se na osnovi samovrednovanja škole provedenog krajem šk. godine 2012./2013. i zaključaka Tima za kvalitetu i Učiteljskog vijeća. Smjernice u ovom dokumentu razradio je Tim za kvalitetu.

2. VIZIJA


zgradaOsnovna škola Ivana Rangera Kamenica je škola koja će biti uspješna, poticajna i sigurna za sve. Učenicima će omogućiti pravilan, kvalitetan, socijalni i intelektualni razvoj usklađen s potrebama tržišta rada i suvremenih trendova u poučavanju. Uloga Škole u društvu je osigurati učenicima stjecanje kompetencija, znanja i vještina koje će ih osposobiti za život i rad u promjenjivu društveno – kulturnom kontekstu prema potrebama tržišta rada i suvremenih trendova u poučavanju. Škola je orijentirana u svojm izvannastavnim aktivnostima na iskustveno učenje, radni odgoj i i odgoj za poduzetništvo (učeničko zadrugarstvo), očuvanje tradicionalne baštine svog kraja te razvoj digitalne kompetencije.

U nastojanju ostvarivanja vizije naše škole naša je misija:

Pomoći učeniku i njegovom roditelju pripremiti učenika za uspješno sudjelovanje na tržištu rada u odrasloj dobi. Graditi kvalitetne međuljudske odnose između svih dionika odgojno - obrazovnog sustava, njegovati toleranciju, samopouzdanje, radost i međusobno pomaganje. 

Vizija nam je da škola omgući učenicima stjecanje kompetencija da mogu komunicirati na  standardnom i stranom jeziku, da imaju razvijene matematičke kompetencije, digitalnu kompetenciju, socijalnu kompetenciju, sposobnost rješavanja problema, razvijenu inicijativnost i poduzetnost,da kritički promišljaju i da budu spremni za cjeloživotno učenje i timski rad.

DEFINIRANJE CILJEVA:

  • poboljšati kvalitetu znanja i tako ostvariti želje prilikom upisa u kvalitetne srednje škole,
  • poboljšanje rada slobodnih aktivnosti,
  • razvijati digitalnu kompetenciju i ostale prvenstveno redovnom i izbornom nastavom, ali i neposrednim odgojno – obrazovnim radom: dodatnom nastavom i izvannastavnim aktivnostima,
  • projektnim aktivnostima razvijati inicijativnost i poduzetnost,
  • u nastavu uvoditi novine te raditi na cjeloživotnom usavršavanju učitelja,
  • započeti gradnju/rekonstrukciju školske zgrade,
  • pratiti natječaje, uključivati se u projekte
  • unapređivati rad učeničke zadruge
  • nabava dodatne sportske opreme i opreme u kabinetima, knjižnici (ići u korak sa tehnološkim razvojem).

Ispis E-mail