Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE

Školski kurikul

 

Poštovani,

Nacionalni okvirni kurikulum temeljni je dokument koji na nacionalnoj razini donosi vrijednosti, opće ciljeve i načela odgoja i obrazovanja, određuje odgojno-obrazovna postignuća na određenim stupnjevima učenikova razvoja, odnosno postignuća za određene odgojno-obrazovne cikluse i odgojno obrazovna područja, utvrđuje načine i kriterije vrednovanja i ocjenjivanja.

Školski kurikul napravljen je na temelju Nacionalnog okvirnog kurikula. Kurikul je usmjeren na osobni razvoj učenika, njegovo osposobljavanje za kvalitetno življenje, aktivno i odgovorno sudjelovanje u kulturnom, gospodarskom, znanstvenom i općem društvenom napretku zemlje u uvjetima razvoja društva znanja i globalizacije. Školski kurikul izrađuje škola radi zadovoljavanja specifične potrebe učenika i sredine u kojoj se škola nalazi.

Ciljevi se operacionalno iskazuju očekivanim učeničkim odgojno-obrazovnim postignućima (kompetencijama), čime se omogućuje vrednovanje stupnja njihove razvijenosti. U planiranju aktivnosti vodimo se načelima individualizma, nepristranosti i multidisciplinarnosti. Bitne pretpostavke ostvarivanju ciljeva postavljenih u kurikulumu su: postojanje stručne kompetencije učitelja, kvalitetni međuljudski odnosi između svih sudionika odgojno obrazovnog procesa učitelja, učenika, roditelja, stručne službe, ravnatelja i ostalih djelatnika i pomoć lokalne zajednice, materijalni uvjeti i opremljenost matične i područne škole.

Planiranim aktivnostima, programima i projektima težimo kvalitetnim rezultatima ostvariti ciljeve usmjerene na učenika i njegov razvoj, stručnu samostalnost i odgovornost učitelja, samostalnost i razvoj škole, te uz potporu uže i šire društvene zajednice doprinijeti izgradnji učinkovitog i kvalitetnog obrazovnog sustava.

Školski kurikul objavljen na mrežnim stranicama naše škole, dostupan je učenicima, roditeljima i svima zainteresiranima za život i rad škole.

Mirjana Posavec, ravnateljica

Školski kurikul za 2017./2018.

pdf

 Školski kurikul za 2016./2017.

pdf

Školski kurikul za 2015./2016.

pdf

Školski kurikul za 2014./2015.

pdf

Ispis E-mail